Reker med kokos

Reker med kokos, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Reker passer godt i eksotiske retter. Denne oppskriften inneholder blant annet hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, en herlig blanding av smaker.

Ingredienser

-
+

200 g  reker, uten skall
2 stk  løk
3 fedd  hvitløk
2 stk  vårløk
0,5 stk  chili, rød
2 ss  margarin, flytende
2 ts  curry paste, rød
4 dl  kokosmelk
0,5 ts  salt
0,5 stk  lime
0,25 ts  pepper
2 ss  koriander, frisk

Tilbehør

   eggnudler

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær vårløk og chili i tynne ringer.
  • Surr løk i flytende margarin til den blir blank.
  • Ha i curry paste og bland godt.
  • Tilsett hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, og la det koke i 2–3 minutter.
  • Smak til med salt, saft av lime og pepper.
  • Tilsett rekene rett for servering og dryss over frisk koriander.

Server retten sammen med eggnudler.