Risotto med reker

Risotto med reker, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Lag en smakfull risotto med reker, grønnsaker og karri neste gang du skal på tur med barna. Denne oppskriften er best om du har en gassbrenner eller et stormkjøkken. 

Ingredienser

-
+

200 g  reker, uten skall
2 stk  gulrot
2 stilker  selleri
0,5 stk  løk
2 fedd  hvitløk
2 ss  olje
2 ts  karri
4 dl  ris
1 terning  kyllingbuljong
5 dl  vann
100 g  erter, fryst
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Vask, rens og skjær gulrot, stangselleri og løk i små biter på størrelse med ertene.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Varm olje i en kjele, og surr løk, hvitløk og karri til løken er myk.
  • Tilsett risen og la den surre i noen minutter.
  • Knus buljongterning og bland ut i halvparten av vannet.
  • Hell buljongen over risen og gi det hele et oppkok under omrøring.
  • Tilsett gulrot, stangselleri og resten av vannet.
  • Legg på lokk og la risottoen småkoke til alt vannet er trukket inn i risen, ca. 15 minutter.
  • Vend inn ertene og rekene når risen er mør og alt vannet er borte.
  • Smak til med salt, pepper og eventuelt litt karri.

Server straks.

Tips: Denne oppskriften er uten melk, egg, nøtter og fisk. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da blir oppskriften også glutenfri.