Rosa sildesalat

Rosa sildesalat, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Sildesalat er en gammel klassiker som gjerne serveres med grovt brød. Det finnes mange forskjellige varianter, men i denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet.

Ingredienser


5 stk  kryddersildfilet
1 stk  potet
0,5 stk  eple
3 skiver  rødbete, syltet
5 skiver  sylteagurk
0,5 stk  løk
100 g  majones, lett
1 dl  lettrømme 10%
   eplecidereddik
   sukker

Tilbehør

   brød, grovt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skrell og kok potet.
  • Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.
  • Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk. 
  • Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.
  • Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.

Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.