Sashimi med soyadressing

Sashimi med soyadressing, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Det enkle er ofte det beste og det ser du i denne oppskriften. Her skjærer du rå laks i skiver og serverer den med en hjemmelaget soyadressing ved siden av.

Ingredienser

-
+

250 g  laksefilet, uten skinn og bein

Dressing

1 fedd  hvitløk
2 cm  ingefær, frisk
0,25 stk  chili, rød
1 kvist  koriander, frisk
1 stk  lime
1 dl  soyasaus
1 ts  sesamolje

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksen i tynne skiver.

Dressing

  • Finhakk hvitløk, ingefær, chili og koriander.
  • Press saften av lime, og ha i en skål sammen med soyasaus og sesamolje.
  • Bland hvitløk, ingefær, chili og koriander i sausen.

Server sashimiskivene med soyadressingen i en skål ved siden av.

Tips: Denne soyadressingen kan gjerne brukes som tilbehør til nigiri sushi og maki sushi.