Sei- og gulrotsuppe

Sei- og gulrotsuppe
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Eva Brænd

Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.

Ingredienser

-
+

400 g  seifilet, uten skinn og bein
1 l  vann
2 terninger  fiskebuljong
2 stk  gulrot
3 cm  ingefær, frisk
1 ss  margarin, flytende
1 ss  hvetemel
0,25 ts  salt
0,25 ts  pepper
   persille, frisk

Tilbehør

   flatbrød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok opp vann med buljongterning.
  • Skjær fisken i biter, legg den i og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.
  • Ta opp fisken og sil kraften.
  • Skrell og skjær gulrot i skiver og riv ingefær.
  • Kok gulrotskivene godt møre i fiskekraften sammen med revet ingefær.
  • Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.
  • Rør sammen flytende margarin og hvetemel og pisk det inn i gulrotsuppen.
  • La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg fiskebitene i suppen og la de bli varme.

Server suppen med persille drysset over og flatbrød ved siden av.

Tips: I denne suppen kan du for eksempel erstatte fisken med fiskeboller eller rester av kokt fisk.
Et glutenfritt alternativ får du ved å bruke maisennamel istedenfor hvetemel.