Sei tandoori med agurksalat

Sei tandoori med agurksalat, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

I denne oppskriften får seien en indisk smak med tandoorikrydder. Som tilbehør lager du bare en agurksalat med yoghurt og mynte, og serverer med nanbrød ved siden av.

Ingredienser

-
+

700 g  seifilet, uten skinn og bein
3 ss  tandoorikrydder
4 ss  olje

Agurksalat

1 stk  agurk
1 kvist  mynte, frisk
1,5 dl  matyoghurt

Tilbehør

   nanbrød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del fisken i serveringsstykker og legg stykkene på et fat.
  • Pensle fiskestykkene med olje og dryss over tandoorikrydderet.
  • Stek fisken i olje ved middels varme, 2-3 minutter på hver side.

Agurksalat

  • Skrell agurk, del i to på langs, ta ut kjernene og skjær i tynne skiver.
  • Vask og finhakk mynte.
  • Bland agurkskiver sammen med finhakket mynte og yoghurt.

Server sei tandoori med agurksalaten og nanbrød ved siden av. Pynt gjerne med mynteblader.