Sesamlaks med grønnsakspasta

Sesamlaks med grønnsakspasta, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Barn liker både laks og pasta, så hvorfor ikke teste ut denne deilige oppskriften på sesamlaks med grønnsakspasta? Med ostesaus i tillegg blir denne fort en favoritt. 

Ingredienser


700 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 ts  sitronpepper
4 ss  sesamfrø
4 stk  gulrot
1 stk  squash, grønn
400 g  tagliatelle

Ostesaus

2 fedd  hvitløk
3 ss  margarin, flytende
4 ss  hvetemel
6 dl  melk
2 dl  ost, revet
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksen i terninger på 3 cm. Dryss sitronpepper og sesamfrø på lakseterningene.
  • Legg lakseterningene på et stekebrett med bakepapir.
  • Vask, rens og skrell gulrøttene. Bruk en rotskreller eller ostehøvel til å lage tynne, lange strimler av gulrøttene.
  • Vask og rens squashen. Del den i fire på langs. Bruk en rotskreller eller ostehøvel til å lage tynne, lange strimler av squashen.
  • Stek laksen høyt i stekeovnen i 8–10 minutter.

Ostesaus

  • Rens og finhakk hvitløken. Varm flytende margarin i en kasserolle, tilsett hvitløk og la det surre litt.
  • Ha i hvetemel, bland godt og spe med melk. Rør godt slik at du får en jevn saus uten klumper, og la sausen koke noen minutter.
  • Tilsett ost og varm opp sausen. Ostesausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.
  • Smak til sausen med litt salt og pepper.
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, vanligvis 3–4 minutter. Når pastaen har ett minutt igjen av koketiden, tilsettes strimlet gulrot og squash.
  • Hell av kokevannet, ha i ostesausen og bland godt.

Legg pasta og grønnsakstagliatelle på fat og legg laksen over.