Sildinhos

Sildinhos, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Disse er laget med blant annet sild, potet, hvitløk og krydder, og servert med salsa og aïoli.

Ingredienser

-
+

500 g  sildefilet
500 g  mandelpotet
2 fedd  hvitløk
2 stk  sjalottløk
1 stk  egg
0,2 ts  kanel
0,25 ts  sukker
10 dråper  tabasco
1 ss  potetmel
   margarin, flytende
   salt og pepper
   griljermel
   olje

Salsa

20 g  tomat, soltørket
1 fedd  hvitløk
2 stk  sjalottløk
0,5 stk  chili, rød
1,5 dl  hermetiske tomater, grovhakkede
0,5 dl  olje
1 knivsodd  salt
1 knivsodd  sukker

Aïoli

4 fedd  hvitløk
2 dl  majones, lett
   salt og pepper
   sitronsaft

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell av kokevannet.
  • Stek sild i flytende margarin, ca. 2 minutter på hver side.
  • Riv hvitløk og finhakk sjalottløk.
  • Ha potet, sild, hvitløk, sjalottløk, egg, kanel, sukker og tabasco i en bolle og mos alt godt sammen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Rør inn potetmel til en passe konsistens.
  • Lag små boller og rull dem i griljermel.
  • Stek bollene i en panne med olje til de er gylne, ta dem ut og legg dem på tørkepapir.

Salsa

  • Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. 
  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og la det få koke i ca. 20 minutter. 
  • Smak til med litt salt og sukker.

Aïoli

  • Riv hvitløk og rør inn i lettmajonesen. 
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server sildinhos med tomatsalsa og aïoli ved siden av. Dryss gjerne over friske urter om du har.