Skalldyrkraft

Skalldyrkraft, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Når du lager suppe er det alltid best å bruke kraft som er kokt fra bunnen av. Denne oppskriften med rekeskall gir en smakfull kraft som løfter en hver suppe og saus.

Ingredienser

-
+

700 g  rekeskall
1 stk  løk
0,5 stk  gulrot
1 stilk  selleri
2 ss  olje
1 stk  tomat
   vann

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Vask, rens og finhakk løk, gulrot og stangselleri.
  • Surr grønnsakene i olje 3-4 minutter.
  • Tilsett rekeskallet og surr et par minutter til.
  • Skjær tomat i terninger og ha den i sammen med vann så det dekker rekeskallet.
  • Kok opp, reduser varmen og la det hele trekke i ca. 40 minutter under lokk.
  • Sil kraften gjennom en fin sil.

Kraften kan brukes samme dag som den er laget, eller fryses ned.