Skalldyrsuppe fra Sør-Frankrike

Skalldyrsuppe fra Sør-Frankrike, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Tomater, appelsin og safran gir denne suppen en smak av Frankrike. Servert med rouille og godt brød er dette en suppe for hygge og gode venner.

Ingredienser

-
+

250 g  torskefilet, uten skinn og bein
250 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 stk  tomat
1,5 stk  fennikel, frisk
3 fedd  hvitløk
2 stk  appelsin
0,5 g  safran
2 ss  tomatpuré
8 dl  skalldyrkraft
   olje

Rouille

2 fedd  hvitløk
0,5 stk  chili, rød
2 stk  eggeplomme
2 ss  sitronsaft
1,5 dl  olje

Tilbehør

   brød, grovt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laks og torsk i terninger.
  • Rens og skjær tomat og fennikel i skiver.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Vask appelsin godt, og riv skallet og press ut juice. 
  • Surr tomat, fennikel, hvitløk, skall av appelsin og safran i litt olje.
  • Tilsett tomatpuré og skalldyrkraften.
  • Kok til grønnsakene er møre og kjør suppen glatt med en stavmikser. 
  • Smak til med appelsinsaft.
  • Stek fisketerningene i olje og ha dem i suppen.

Rouille

  • Rens hvitløk og chili.
  • Riv hvitløk og finhakk chili.
  • Bland eggeplomme med sitronsaft og tilsett hvitløk og chili.
  • Pisk inn oljen dråpevis til blandingen tykner.

Server suppen med en skje rouille, og med brød ved siden av.

Tips: Du kan også lage rouille ved å bruke majones som basis og smak den til med hvitløk, chili og sitronsaft.