Skattkiste

Skattkiste, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Dette er en oppskrift som kan tilberedes både i stekeovnen, på grill eller på bål. Alle kan lage sin pakke selv, så de får den akkurat slik de vil.

Ingredienser

-
+

200 g  steinbitfilet, uten skinn og bein
200 g  laksefilet, uten skinn og bein
200 g  seifilet, uten skinn og bein
1 stk  gulrot
0,25 stk  brokkoli
12 stk  sukkererter
12 stk  cherrytomat
1 ss  olje
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
4 ark  aluminiumsfolie

Tilbehør

   lettrømme
   sitron

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
  • Vask og rens gulrot, brokkoli og sukkererter, og skjær dem i tynne skiver eller tynne strimler.
  • Del cherrytomatene i to.
  • Pensle aluminiumsfolie med olje.
  • Legg et utvalg av grønnsaker på folien.
  • Legg fisketerninger over grønnsakene og dryss på salt og pepper.
  • Brett sammen folien og legg pakkene på et stekebrett.
  • Stek pakkene midt i stekeovnen i 8-10 minutter.
  • Åpne og sjekk at fisken er klar. 

Ha gjerne litt rømme eller ferdig saus og noen dråper presset sitron oppi folien før steking eller ved servering.

Tips: Denne retten kan også brukes som turmat og stekes på grill eller bål.