Små lakseburgere med tzatziki

Små lakseburgere med tzatziki, Fotograf: Bent Raanes Sørensen
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Bent Raanes Sørensen

Maten blir ekstra spesiell når alt er lagd fra bunnen av. I denne oppskriften lager du små lakseburgere med burgerbrød og tzatziki. De kan også varmes på grillen.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 ts  karri
1,5 ss  salt
3 ts  potetmel
0,5 ss  chili, rød
1 ss  persille, frisk
1 stk  egg
1 dl  melk
   olje

Burgerbrød

350 g  hvetemel
250 g  hvetemel sammalt, grovt
100 g  rugmel
1 ts  salt
4,5 dl  vann
0,5 dl  olje
50 g  gjær, fersk
2 ss  sesamfrø
   melk

Tzatziki

1 stk  agurk
1 fedd  hvitløk
3 dl  yoghurt, naturell
   salt

Tilbehør

1 stk  crispisalat
2 stk  tomat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 220 °C.
  • Skjær laksen i biter og kjør i foodprosessor. 
  • Tilsett karri, salt, potetmel, og finhakket chili og persille. 
  • Rør inn egg og spe forsiktig med melk. 
  • Stek en liten prøvekake for å se om du trenger mer krydder. 
  • Form små kaker med en skje og stek dem gyllenbrune i litt olje i en stekepanne i ca. 2 minutter på hver side. 

Burgerbrød

  • Bland sammen alt det tørre til burgerbrødene.
  • Varm opp vannet til 37 °C og tilsett olje. 
  • Løs opp gjæren i vannet, og tilsett alt det tørre, litt om gangen, til en smidig deig. 
  • Sett deigen til heving i ca. 30 minutter. 
  • Trill ut små boller, klem dem flate og ha på et stekebrett med bakepapir. 
  • Etterhev brødene i 10 minutter. 
  • Pensle med melk og vann, dryss på sesamfrø og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Tzatziki

  • Skrell agurk og riv grovt på rivjern. 
  • Ha den revne agurken i en sil med litt salt over og la vannet renne av i ca. 1 time. 
  • Riv hvitløk og bland sammen med agurk og yoghurt. 
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Vask salat og tomat, og skjær tomat i skiver.

Server lakseburgerne i burgerbrød med tzatziki, salatblad og tomatskiver.

Tips: Ta med ferdigstekte lakseburgere når du skal grille. De trenger bare å varmes på grillen i 2-3 minutter på hver side.