Smiodden skoles pasta med laks, grønnsaker, pesto og mozzarella

Smiodden skoles pasta med laks, grønnsaker, pesto og mozzarella, Fotograf: Patrick Sagen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Patrick Sagen

Laks med pasta er en favoritt hos mange. Prøv Smiodden skoles nydelige variant med grønnsaker, pesto og mozzarella som tilbehør.

Ingredienser


500 g  laksefilet
1 stk  brokkoli
1 fedd  hvitløk
2 ss  basilikum, frisk
12 stk  cherrytomat
400 g  pasta
3 dl  matfløte
50 g  parmesan, revet
3 ss  pastavann
4 skiver  mozzarella, fersk
   salt og pepper
   olje

Pesto

1 potte  basilikum, frisk
1 dl  mandler
1 dl  parmesan, revet
1 fedd  hvitløk
1 dl  olivenolje
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del laks i biter, kutt brokkoli i små buketter, finhakk hvitløk og basilikum. Del tomatene i to.
  • Lag pesto. Se fremgangsmåte lengre ned.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken i godt med vann med litt salt.
  • Varm opp fløten forsiktig sammen med ost, hvitløk, urter, salt og pepper. Fløten skal ikke koke. Bruker du basilikum er det best å ha den i helt på slutten før servering.
  • Stek laksebiter i litt olje i et minutt på hver side. Krydre med salt og pepper.
  • Ha brokkoli i pastavannet 2 minutter før pastaen er ferdig. Ikke ha lokk på gryta, brokkolien beholder fargen best da.
  • Ha litt pastavann i fløtesausen og la den stå i et minutt.
  • Stek tomatene forsiktig i noen minutter på svak varme i en stekepanne.
  • Stek mozarellaskivene lett.
  • Sil av pastavannet og vend pasta og brokkoli i sausen. Ha på tallerken og fordel laksebiter og tomatene, mozzarella på toppen og krydre med pepper. Ha litt pesto over.

Pesto

  • Bland basilikumblader, mandlene, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende.
  • Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 

Server straks.