Smiodden skoles seiwraps med potetbåter

Smiodden skoles seiwraps med potetbåter
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

Fotograf: Marius Fiskum

Wraps med karrikrydret sei er utrolig godt, og ekstra bra blir det om en gjør som elevene fra Smiodden skole og også lager tortillawraps selv.

Ingredienser


600 g  seifilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
2 ts  karri
1 ss  rapsolje
1 stk  agurk
2 stk  gulrot
1 stk  hjertesalat

Tortillawraps

3,5 dl  hvetemel
0,5 ts  salt
1 ts  bakepulver
50 g  smør
1,5 dl  vann

Potetbåter

6 stk  potet
1 ss  rapsolje
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper

Tilbehør

1,5 dl  lettrømme
   mais
   ketchup

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Skjær fisken opp i fingertynne biter og krydre med salt og karri.
  • Stek fisken i olje rett før servering.
  • Vask og rens agurk og gulrot, og skjær i tynne staver.
  • Vask og skjær hjertesalat i strimler.

Tortillawraps

  • Bland 3 dl av hvetemel med saltet og bakepulveret.
  • Smuldre inn smøret og rør inn vannet. Om deigen er for klissete så rører du inn resten av melet, men den skal ikke være for fast.
  • Dekk til deigen og la den hvile i ca. 20 minutter.
  • Del deigen i 8 like store deler og kjevle dem ut så de får en diameter på ca. 15 cm. 
  • Stek dem i tørr stekepanne på middels varme. Når lefsen blåser seg opp kan du snu den, de trenger et par minutter på hver side. Legg de ferdigstekte lefsene under et kjøkkenhåndkle så de holdes varme mens de andre stekes.

Potetbåter

  • Skjær poteten opp i båter, vend dem i rapsolje og krydre med salt og pepper.
  • Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen til de er gylne.

Fyll tortillawraps med stekt fisk, agurk, gulrot, hjertesalat, lettrømme og mais, og server med potetbåtene ved siden av. Ketchup er godt som dipp til potetbåtene.