Sprø seipinner med knaskegrønnsaker

Sprø seipinner med knaskegrønnsaker, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på sprø seipinner vil garantert bli barnas nye favoritt. Med potetmos og knaskegrønnsaker blir retten både smakfull og sunn.

Ingredienser


800 g  seifilet, uten skinn og bein
1 dl  hvetemel
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
1 stk  egg
2 ss  vann
6 dl  cornflakes

Potetmos

10 stk  potet
2 fedd  hvitløk
3 ss  margarin, flytende
2 dl  lettmelk
   salt og pepper

Tilbehør

3 stk  gulrot
0,25 stk  kålrot
3 stilker  selleri

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en skål.
  • Pisk egget lett sammen i en annen skål og tilsett vann.
  • Ha cornflakes i en tynn plastpose og finknus den med en kjevle. Ha knust cornflakes i en tredje skål.
  • Del fisken i 20 biter. Dypp bitene først i hvetemel, så i egg og til slutt i cornflakes.
  • Legg den ferdig panerte fisken på en stekeplate med bakepapir.
  • Stek fisken høyt i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Potetmos

  • Vask og skrell potetene. Del dem i store biter.
  • Rens og finhakk hvitløken.
  • Kok poteter og hvitløk i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene litt.
  • Mos potet og hvitløk og tilsett margarin.
  • Ha i melk til du har passe konsistens på potetmosen.
  • Smak til med litt salt og pepper.

Knaskegrønnsaker

  • Vask, rens og skrell gulrøtter og kålrot. Del dem i tynne staver.
  • Vask, rens og del stangselleri i tynne staver.

Server den sprøbakte seien sammen med potetmos og knaskegrønnsaker.