Stekt klippfisk på portugisisk vis

Stekt klippfisk på portugisisk vis , Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Dette er en smakfull variant av bacalao på portugisisk vis. Oppskriften er enkel og kan lages i langpanne til mange. Inviter dine venner på en portugisisk aften!

Ingredienser

-
+

700 g  klippfisk, utvannet og renset
7 stk  potet
0,5 stk  paprika, rød
0,5 stk  paprika, gul
0,5 stk  paprika, grønn
1 stk  løk
3 fedd  hvitløk
1 kvist  oregano, frisk
1 dl  olivenolje
1 stk  laurbærblad

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  • Vask og skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver.
  • Kok potetene i 5 minutter.
  • Vask og rens paprika, og skjær dem i biter.
  • Rens og skjær løk i skiver.
  • Rens og finhakk hvitløk og oregano.
  • Legg klippfiskstykkene i en smurt ildfast form.
  • Legg potet, paprika, løk og hvitløk i formen sammen med klippfisken.
  • Drypp olivenolje over klippfisken og grønnsakene, dryss på finhakket oregano og legg i laurbærblad.
  • Stek i ca. 35 minutter på midterste rille i stekeovnen.

Sett formen på bordet, og maten er servert.

Tips: Klippfisk som skal stekes må vannes ekstra godt ut. Steketiden blir lengre hvis potetskivene er tykke og fiskestykkene store.