Skip to main content

Sursild

Sursild er en av de klassiske sildevariantente og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Før tradisjonene videre med denne oppskriften på hjemmelaget sursild.

20 min
Enkel

Ingredienser

5 saltsildfileter

4 dl vann

3 ½ dl sukker

2 dl eplesidereddik 7 %

1 ss hel sort pepper

1 ss hel allehånde

1 ss hel nellik

1 ss sennepsfrø

2 laurbærblad

1 rød løk

2 vårløk

2 cm frisk ingefærrot

Tilbehør:

Grovt brød

Fremgangsmåte:

1. Smak på sildefiletene for å kjenne om de er passe salte.

2. Dersom de er for salte, kan du legge dem i vann eller melk et par timer.

3. Kok opp vann og sukker og avkjøl.

4. Tilsett eddik, sort pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.

5. Vask, rens og skjær løk, vårløk og ingefær i tynne skiver.

6. Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.

7. Legg sild, vårløk, løk og ingefær lagvis i et glass eller en krukke.

8. Hell over laken og la silden stå og trekke ca. ett døgn i kjøleskap.

Sursild serveres sammen med grovt brød, gjerne rugbrød