Sursild

Sursild, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Sursild er en av de klassiske sildevariantene, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Før tradisjonene videre med denne oppskriften på hjemmelaget sursild. 

Ingredienser

-
+

5 stk  saltsildfilet
1 stk  rødløk
2 stk  vårløk
2 cm  ingefær, frisk

Eddiklake

4 dl  vann
3,5 dl  sukker
2 dl  eplecidereddik
1 ss  pepper, hel sort
1 ss  allehånde, hel
1 ss  nellik, malt
1 ss  sennepsfrø
2 stk  laurbærblad

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.
  • Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.
  • Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver. 

Eddiklake

  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl. 
  • Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.
  • Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.