Svensedammen skoles club sandwich med panert torsk

Svensedammen skoles club sandwich med panert torsk
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Marius Fiskum

Club sandwich er en klassiker, her servert med hjemmelaget aïoli. Denne oppskriften var elevene fra Svensedammen skole sitt bidrag til #kokkesprell2016.

Ingredienser


600 g  torskefilet, uten skinn og bein
3 ss  hvetemel
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
2 stk  egg
2 dl  pankomel
1 pakke  bacon
4 blader  salat
1 stk  tomat
0,25 stk  agurk
6 skiver  loff
   olje

Potetbåter

5 stk  potet
2 ss  olje
0,5 ts  salt
1 ss  persille, frisk

Aïoli

1 stk  egg
4 fedd  hvitløk
5 dl  solsikkeolje
1 ss  hvitvinseddik
1 ts  salt
   pepper
   sitronsaft

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Ha hvetemel, salt og pepper i en skål, pisket egg i en annen skål og pankomel i en tredje skål.
  • Skjær torsken i 4 biter og dypp først i melblandingen, så i egg og til slutt i pankomel.
  • Stek torskebitene i en stekepanne i 2-3 minutter på hver side og la hvile.
  • Skjær baconskivene i to og stek i en stekepanne.
  • Vask og rens salat og tomat, og skjær tomat og agurk i skiver.
  • Rist loffen eller stek på rist på lav varme i stekeovnen til de blir gyllen og sprø.

Potetbåter

  • Vask potetene godt og skjær i båter.
  • Ha potetbåtene i en langpanne, pensle med olje og dryss med salt og persille.
  • Stek i stekeovnen i 20-30 minutter. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene, så får potetene en sprø og gyllen skorpe.

Aïoli

  • Pisk egg i en blender.
  • Rens og skjær hvitløk i biter, og ha i blenderen sammen med egg.
  • Tilsett litt og litt olje mens blenderen går, til konsistensen er som majones.
  • Ha i hvitvinseddik og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Smør aïoli på loffskivene og legg lagvis med torsk, bacon, salat, tomat, agurk og ost. Ha en skive loff underst, i midten og på toppen av sandwichen.
  • Stikk gjerne et grillspyd gjennom for å holde alt på plass. Del sandwichene i to på skrå.

Server med potetbåter, aïoli og salat ved siden av.