Sverresborg skoles Sashimi ala Mathias

Sverresborg skoles Sashimi ala Mathias, Fotograf: Patrick Sagen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Patrick Sagen

Sashimi med ponzusaus er utrolig godt. Elevene ved Sverresborg skole laget denne oppskriften som sitt bidrag til #kokkesprell2017. 

Ingredienser


400 g  laksefilet
1 ts  pepper
1 ts  cayennepepper
1 ts  chilipulver
1 ss  olje

Ponzusaus

0,5 dl  soyasaus
0,5 dl  limesaft
2 ss  riseddik
1 stk  chili, rød
3 fedd  hvitløk
2 ss  koriander, frisk
1,5 ss  sukker

Eple- og feldsalat

0,5 pose  feld- og babyleaf salatmix
0,25 potte  koriander, frisk
1 stk  eple, grønt
2 ss  olivenolje, kaldpresset

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bland krydderne og dryss dette på yttersiden av laksefileten.
  • Ha oljen i en stekepanne og varm godt opp.
  • Stek laksefileten raskt i ca. ett minutt på en side.
  • Ta fisken ut av panna. 

Ponzusaus

  • Bland soyasaus, saften av en halv lime og riseddik i en skål. 
  • Finhakk chili, hvitløk og koriander. Ha i skålen.
  • Smak til med sukker. 
  • Rør godt rundt, og sett sausen til side. 

Eple- og feldsalat

  • Grovhakk salat og koriander.
  • Skjær eple i båter.
  • Bland i skål og hell olivenolje over.

Server straks.