Skip to main content

Sverresborg skoles Sashimi ala Mathias

Foto: Patrick Sagen

Sashimi med ponzusaus er utrolig godt. Elevene ved Sverresborg skole laget denne oppskriften som sitt bidrag til Kokkesprell 2017.

20 min
Enkel
Foto: Patrick Sagen

Ingredienser

400 g laksefilet
1 ts pepper
1 ts cayennepepper
1 ts chilipulver
1 ss olje

Ponzusaus
0,5 dl soyasaus
0,5 dl limesaft
2 ss riseddik
1 stk chili, rød
3 fedd hvitløk
2 ss koriander, frisk
1,5 ss sukker

Eple- og feldsalat
½ pose feld- og babyleaf salatmix
¼ potte koriander, frisk
1 stk eple, grønt
2 ss olivenolje, kaldpresset

Framgangsmåte

  1. Bland krydderne og dryss dette på yttersiden av laksefileten.
  2. Ha oljen i en stekepanne og varm godt opp.
  3. Stek laksefileten raskt i ca. ett minutt på en side.
  4. Ta fisken ut av panna.

Ponzusaus

  1. Bland soyasaus, saften av en halv lime og riseddik i en skål.
  2. Finhakk chili, hvitløk og koriander. Ha i skålen.
  3. Smak til med sukker.
  4. Rør godt rundt, og sett sausen til side.

Eple- og feldsalat

  1. Grovhakk salat og koriander.
  2. Skjær eple i båter.
  3. Bland i skål og hell olivenolje over.

Server straks.

Allergener: Fisk, gluten (hvete)