Sverresborg skoles innbakt laks med mangosalsa

Sverresborg skoles innbakt laks med mangosalsa, Fotograf: Patrick Sagen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Patrick Sagen

Elevene ved Sverresborg skole laget denne oppskriften på deilig innbakt laks med mangosalsa som bidrag til #kokkesprell2017.

Ingredienser


500 g  laksefilet
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
1 stk  sjalottløk
2 fedd  hvitløk
2 ss  smør
0,5 dl  eplejuice
85 g  kremost, naturell
140 g  babyspinat
2 ss  griljermel
0,5 dl  parmesan, revet
1 pakke  butterdeig
1 stk  egg

Eple- og mangosalsa

1 stk  eple, grønt
1 stk  mango
1 stk  chili, rød
0,5 dl  fiskesaus
1 dl  vann, kaldt
1 ss  honning
2 ss  koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Krydre laksen med salt og pepper.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm smør i en stekepanne, ha i løk og hvitløk. Surr til løken er gjennomsiktig.
  • Skru opp til høy varme og tilsett eplejuice. La væsken koke ut i ca. 5 minutter, tilsett kremost og kok i 1 minutt.
  • Til slutt tilsettes spinat, griljermel og parmesan. Surr til spinat mykner.
  • Brett ut butterdeigen på en lett melet benk og rull ut 2 ark. Klipp arkene i to, til du står igjen med 4 ark på ca. 35*25 cm.
  • Legg de krydrede filetene på hvert sitt butterdeig-ark, la det være omtrent 5 cm rundt kantene.
  • Fordel spinatblandingen i 4 like deler, og spre den jevnt på toppen av de 4 laksefiletene. 
  • Pensle butterdeigen med egg. Brett de lengste sidene over først, pensle og brett de korte sidene inn.
  • Legg bakepapir på en stekeplate og legg filetene med bretten ned.  
  • Skjær kryss på toppen av butterdeigen og pensle med egg.
  • Stekes i 15-20 minutter eller til deigen er gyllenbrun.

Eple- og mangosalsa

  • Del eple og mango i små terninger. Ta ut frøene og finhakk chili. Bland sammen alle ingrediensene til salsaen.

Server den innbakte fisken med mango- og eplesalsa dandert fint rundt.