Skip to main content

Sverresborg skoles innbakt laks med mangosalsa

Foto: Patrick Sagen

Elevene ved Sverresborg skole laget denne oppskriften på deilig innbakt laks med mangosalsa som bidrag til Kokkesprell 2017.

20-40 min
Enkel
Foto: Patrick Sagen

Ingredienser

500 g laksefilet
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
0,5 dl eplejuice
85 g kremost, naturell
140 g babyspinat
2 ss griljermel
0,5 dl parmesan, revet
1 pakke butterdeig
1 stk egg

Eple- og mangosalsa
1 stk eple, grønt
1 stk mango
1 stk chili, rød
0,5 dl fiskesaus
1 dl vann, kaldt
1 ss honning
2 ss koriander, frisk

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Krydre laksen med salt og pepper.
  3. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm smør i en stekepanne, ha i løk og hvitløk. Surr til løken er gjennomsiktig.
  4. Skru opp til høy varme og tilsett eplejuice. La væsken koke ut i ca. 5 minutter, tilsett kremost og kok i 1 minutt.
  5. Til slutt tilsettes spinat, griljermel og parmesan. Surr til spinat mykner.
  6. Brett ut butterdeigen på en lett melet benk og rull ut 2 ark. Klipp arkene i to, til du står igjen med 4 ark på ca. 35x25 cm.
  7. Legg de krydrede filetene på hvert sitt butterdeig-ark, la det være omtrent 5 cm rundt kantene.
  8. Fordel spinatblandingen i 4 like deler, og spre den jevnt på toppen av de 4 laksefiletene.
  9. Pensle butterdeigen med egg. Brett de lengste sidene over først, pensle og brett de korte sidene inn.
  10. Legg bakepapir på en stekeplate og legg filetene med bretten ned.
  11. Skjær kryss på toppen av butterdeigen og pensle med egg.
  12. Stekes i 15-20 minutter eller til deigen er gyllenbrun.

Eple- og mangosalsa

  • Del eple og mango i små terninger. Ta ut frøene og finhakk chili. Bland sammen alle ingrediensene til salsaen.

Server den innbakte fisken med mango- og eplesalsa dandert fint rundt.