Sweet chili wok med laks

Sweet chili wok med laks, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

En wok er lett å lage og smaker utrolig godt. I denne oppskriften er grønnsakene woket i en saus av lime, soyasaus og sweet chilisaus.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 pors  nudler
1 stk  paprika, rød
200 g  sukkererter
1 ss  olje
1 stk  lime
2 ss  soyasaus
6 ss  sweet chilisaus
10 blader  koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok nudlene som beskrevet på pakken.
  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  • Vask og rens paprika og sukkererter og skjær dem i biter.
  • Stek laksebitene i olje 1-2 minutter på hver side til de får en blekrosa farge.
  • Ta laksebitene ut av stekepannen og legg dem til side.
  • Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
  • Press saft av lime.
  • Tilsett limesaft, kokte nudler, soyasaus og sweet chilisaus sammen med grønnsakene.
  • Kok opp sausen.
  • Tilsett laksebitene og la dem bli varme i sausen.

Server woken med korianderblader over.