Taco med laks

Taco med laks, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 20-40 min

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Prøv denne oppskriften på taco med laks neste gang dere skal lage et varmt måltid til barna – den blir fort en favoritt. Oppskriften passer til 10 barn på SFO.

Ingredienser


700 g  laksefilet
4 ss  olivenolje
3 ts  spisskummen, malt
3 ts  paprikapulver
0,5 ts  kajennepepper
2 ts  oregano
0,5 ts  salt
0,5 stk  lime

Tilbehør

10 stk  tacotubs
500 g  salat, blandet
2 dl  ost, revet
0,5 dl  kesam
0,5 dl  tacosaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig, og del den i terninger på ca. 2x2 centimeter. Fordel terningene på stekebrett med bakepapir.
  • Bland olje, krydder og limesaft. Pensle laksetreningene med krydderblandingen.
  • Stek i ovn ved 180 °C i 8–10 minutter til fisken er gjennomstekt.
  • Varm tacotubs/trays etter anvisning på pakken.
  • Fyll tubs/trays med salatblanding og fordel lakseterninger over. Topp med ost, 1 ss kesam og 1 ts tacosaus.

Server straks.