Tacosild

Tacosild
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Ønsker du en mer spenstig smak på den tradisjonelle tomatsilden, kan du prøve denne varianten hvor man bruker litt tacosaus for å sette en ekstra spiss på smaken. 

Ingredienser

-
+

2 glass  tomatsild
2 stk  sjalottløk
4 fedd  hvitløk
4 ss  koriander, frisk

Saus

2 dl  tacosaus
1 ss  olivenolje
1 dl  eplecidereddik
2 ts  tacokrydder
0,25 ts  sukker

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver.
  • Hell tomatsausen av silden i en bolle og bland den med tacosausen. Rør inn olivenolje og eplecidereddik, og smak til med tacokrydder og ev. litt sukker eller mer eplecidereddik.
  • Legg sild, sjalottløk, hvitløk og frisk koriander lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell tacosausen over og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.