Teriyakimarinert makrell

Teriyakimarinert makrell
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Astrid Hals

Mariner makrellen i teriyakimarinade før du legger den på grillen for en eksotisk smak. Jasminris som tilbehør gir også denne tradisjonelle råvaren fra havet et asiatisk preg.

Ingredienser

-
+

8 stk  makrellfilet
2 ss  olje

Marinade

1 fedd  hvitløk
1 stk  sitrongress
2 cm  ingefær, frisk
1,5 dl  soyasaus
1 dl  vann
0,5 dl  sukker

Tilbehør

   ris
   salat
   tomat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Vask, rens og finhakk hvitløk, sitrongress og ingefær.
  • Bland soyasaus, vann og sukker i en kasserolle.
  • Tilsett hvitløk, sitrongress og ingefær, og la marinaden koke i 5 minutter.
  • Avkjøl marinaden.
  • La makrellfiletene ligge i marinaden i 10 minutter.
  • Ta makrellfiletene ut av marinaden, tørk av og pensle dem flere ganger med olje.
  • Legg makrellfiletene på grillen og grill dem et par minutter på hver side. 

Server makrellfiletene nystekte med kokt ris og salat, og med resten av marinaden ved siden av.