Thaikrydrede laksekaker

Thaikrydrede laksekaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Disse fiskekakene har en ekotisk smak av ingefær, koriander og lime. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 stk  potet
2 stk  vårløk
2 cm  ingefær, frisk
2 kvister  koriander, frisk
2 stk  egg
2 ts  limesaft
0,5 ts  salt
0,5 ts  pepper
2 ss  margarin, flytende

Byggrisotto

4 pors  byggris
0,5 stk  sitron
0,5 stk  paprika, rød
1 kvist  koriander, frisk
1 ss  olivenolje
0,5 ts  salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk laksen.
  • Vask og skrell potet, og skjær i små terninger.
  • Kok potet møre i usaltet vann og hell av kokevannet.
  • Rens og finhakk vårløk.
  • Rens og riv ingefær på et råkostjern.
  • Rens og finhakk frisk koriander.
  • Bland laks, potet, vårløk, ingefær, koriander, egg og limesaft.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Form en prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form farsen til små kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Byggrisotto

  • Kok byggris etter anvisning på pakken.
  • Press saften av sitron.
  • Vask, rens og finhakk paprika.
  • Finhakk frisk koriander.
  • Rør sitronsaft, paprika, koriander og olivenolje inn i byggrisen.
  • Smak til med salt.

Server laksekakene med byggrisotto ved siden av.