Skip to main content

Thaikrydrede laksekaker

Foto: Synøve Dreyer

Disse fiskekakene har en smak av ingefær, koriander og lime, inspirert av thai-kjøkkenet. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.

20-40 min
Enkel
Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk potet
2 stk vårløk
2 cm ingefær, frisk
2 kvister koriander, frisk
2 stk egg
2 ts limesaft
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende

Byggrisotto
4 pors byggris
½ stk sitron
½ stk paprika, rød
1 kvist koriander, frisk
1 ss olivenolje
½ ts salt

Framgangsmåte

  1. Finhakk laksen.
  2. Vask og skrell potet, og skjær i små terninger.
  3. Kok potet møre i usaltet vann og hell av kokevannet.
  4. Rens og finhakk vårløk.
  5. Rens og riv ingefær på et råkostjern.
  6. Rens og finhakk frisk koriander.
  7. Bland laks, potet, vårløk, ingefær, koriander, egg og limesaft.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Form en prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  10. Form farsen til små kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Byggrisotto

  1. Kok byggris etter anvisning på pakken.
  2. Press saften av sitron.
  3. Vask, rens og finhakk paprika.
  4. Finhakk frisk koriander.
  5. Rør sitronsaft, paprika, koriander og olivenolje inn i byggrisen.
  6. Smak til med salt.

Server laksekakene med byggrisotto ved siden av.

Allergener: Fisk, Egg, Melk, Gluten (bygg)