Tomatisert seigryte med grønnsaker

Tomatisert seigryte med grønnsaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

En tomatgryte med sei og ferske grønnsaker er vanskelig å motstå. Servert med pasta er det en enkel og mettende rett.

Ingredienser

-
+

700 g  seifilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
   basilikum, frisk

Grønnsaker

1 stk  purre
1 stk  løk
1 stk  gulrot
0,25 stk  squash, grønn
0,5 stk  paprika
800 g  hermetiske tomater, grovhakkede
   olje
   salt og pepper

Tilbehør

   pasta, fullkorn

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt.

Grønnsaker

  • Skjær alle grønnsakene i biter på ca. 2 cm og stek dem i litt olje i en kasserolle i 2 minutter.
  • Hell i hermetiske tomater og kok til det tykner, ca. 10 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg seistykkene over grønnsakene og legg på lokk. 
  • La det koke på svak varme til seien er kokt, ca. 7 minutter.

Server seien med grønnsakene og kokt fullkornspasta, og dryss over frisk basilikum.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.