Tomatsild med ananas

Tomatsild med ananas
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Tomatsild er en klassiker blant påleggssild. I denne oppskriften har vi gitt den klassiske varianten en liten vri ved å tilsette ananas som gjør den litt friskere på smak.  

Ingredienser

-
+

2 glass  tomatsild
2 skiver  ananas
1 dl  sylteagurk
2 ss  dill, frisk
1 dl  ananasjuice
1 ts  peppermix

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær ananas i biter, sylteagurk i små terninger og grovhakk dill.
  • Hell tomatsausen fra silden i en bolle og tilsett ananasjuice og dill.
  • Tilsett peppermix og smak til sausen.
  • Legg sild, ananas og sylteagurk lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell over sausen og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskap i ca. 2 uker.