Wok med laks og nudler

Wok med laks og nudler, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Lag wok på bålet neste gang du tar barna med på tur. Ordne alt ferdig på forhånd og ta med i bokser. Denne oppskriften er uten melk, gluten, egg, skalldyr og nøtter.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 pors  risnudler
1 stk  paprika, rød
0,5 stk  brokkoli
2 stk  gulrot
100 g  sukkererter
2 ss  olje
1 stk  lime
2 ss  soyasaus, glutenfri
3 ss  sweet chilisaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  • Kok nudlene som beskrevet på pakken.
  • Vask og rens paprika, brokkoli, gulrot og sukkererter, og skjær dem i biter.
  • Varm oljen i en bålwok og stek laksebitene i  1-2 minutter på hver side, til de får en blekrosa farge. Ta laksebitene ut av woken og legg dem til side.
  • Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
  • Tilsett kokte nudler, limesaft, soyasaus og sweet chilisaus.
  • Bland godt og tilsett laksebitene.
  • Smak til med eventuelt mer soya- og sweet chilisaus.

Server straks.