Wok med uer og risnudler

Wok med uer og risnudler, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Med risnudler, hvitløk, ingefær og curry paste får denne woken en asiatisk smak. Om du ønsker ekstra grønnsaker kan de finsnittes og stekes sammen med fisken.

Ingredienser

-
+

600 g  uerfilet, uten skinn og bein
150 g  risnudler
1 ts  salt
3 stk  vårløk
1 fedd  hvitløk
2 cm  ingefær, frisk
2 ss  olje
2 ts  curry paste, rød
3 ss  soyasaus
0,5 terning  fiskebuljong
2,5 dl  vann
2 kvister  koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok risnudlene etter anvisningen på pakken.
  • Skjær fisken i biter, 3 cm store og dryss over salt.
  • Vask og rens vårløk, og skjær i biter på 3 cm.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Vask, rens og riv ingefær.
  • Varm olje i en wokpanne og tilsett fisk, hvitløk og ingefær. Surr fisken ca. 1 minutt på hver side.
  • Ha i curry paste, soyasaus, fiskebuljong og vann. Kok opp.
  • Tilsett deretter kokte nudler og vårløk, og la det småkoke et par minutter.

Server woken med friske korianderblader drysset over.

Tips: Retten kan lages i en vanlig stekepanne med litt høy kant eller en gryte i stedet for wokpanne.