Skip to main content

Fiskegryte à la Kasper

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Denne nydelige gryteretten er proppfull av råvarer som utfyller hverandre. Oppskriften er laget av 9. klasse på Austbø skole og er en av finalistene i Kokkesprell 2022.

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

600 g torskefilet
2 ss meierismør
1 ts karri
1 liten purre
1 brokkoli
1 løk
2 hvitløkfedd
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk
2 dl lett crème fraîche
1 rød paprika
salt og pepper
frisk basilikum

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør i en stor gryte ved middels varme.
  2. Ha i karri, purre, finhakket løk og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca. 5 minutter.
  3. Rør melet inn i grønnsakene. Tilsett melk og crème fraîche under omrøring og gi det et raskt oppkok og la det småkoke videre.
  4. Skjær torskefileten i terninger, ca. 3x3 cm. Kutt paprikaen i tykke strimler og kutt brokkolien i buketter.
  5. Legg fiskebitene, brokkoli og paprikaen i gryten og la alt trekke i ca. 10 minutter, til fisken er ferdig kokt.
  6. Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk basilikum.

Server fiskegryten med rundstykker.