Skip to main content

Kokkesprell ressursbank

Foto: Mindshare

Velkommen til Kokkesprells ressursbank! Her finner du elevhefter, lærerveiledning og annet materiell som gjør det enkelt å sette elevene dine i gang med konkurransen.

 

Foto: Mindshare

Grafisk ikon av lyspære

Tips!

Kokkesprell egner seg godt som et tverrfaglig prosjekt. Elevene kan for eksempel utforske mat i ulike kulturer og religioner, kostråd og tallerkenmodellen, la seg inspirere av oppskrifter på engelsk, beregne pris og bruke måleenheter, drøfte fisk og bærekraft eller lære hvorfor sjømat er sunt.

Sjekk ut undervisningsportalen vår

Konsepthåndbok

Konsepthåndboken inneholder omfattende informasjon om regler, deltagelse, gjennomføring og innsending av klassens bidrag, samt tips om bruk av ressurser og søking av råvarestøtte. Håndboken har altså alt du trenger å vite om Kokkesprell!

Last ned konsepthåndboken her

Konsepthåndbok forside.png

Elevhefte

Elevheftet inneholder enkel informasjon om Kokkesprell og hvordan elevene kan gå frem for å gjennomføre konkurransen. For å skape engasjement og glede rundt deltakelse, kan heftet skrives ut og deles ut til elevene dine.

Last ned elevheftet her

Elevhefte forside.png

Lærerhefte

Lærerheftet inneholder all informasjon du som lærer trenger for å gjennomføre Kokkesprell med klassen din. Her finner du regler, tidsfrister, informasjon om råvarestøtte, fremdriftsplan og sjekkliste.

Last ned lærerheftet her

Lærerhefte forside.png

Tankekart

Bruk tankekartet for å sette i gang idémlydring blant elevene dine. Her kan de la fantasien spinne og finne på fem retter de kan tenke seg å lage. Til slutt velger gruppen ett forslag som de går i gang med å planlegge.

Last ned tankekartet her

Tankekart forside.png

Planleggingsark

Når elevene har bestemt seg for hvilken rett de skal lage, kan de bruke dette arket for å planlegge hvilke ingredienser og redskaper de trenger.

Last ned planleggingsarket her

Planleggingsark forside.png

Innkjøpsliste

Elevene kan bruke innkjøpslisten til å planlegge handleturen. Her har de mulighet til å øve seg på både mengdeberegning og budsjettering.

Last ned innkjøpslisten her

Innkjøpsliste forside.png

Oppskriftsmal

Denne malen kan elevene bruke til å skissere oppskriften sin. Det er også rom for å notere gode tips som blir oppdaget under matlagingen. I tillegg kan malen brukes til innføring av ferdige oppskrifter.

Last ned oppskriftsmalen her

Oppskriftsmal forside.png

Poengskjema

Poengskjemaet kan brukes når dere skal velge klassens bidrag til Kokkesprell. La alle som skal smake gi poeng til rettene basert på smak, utseende, miljø og gjenskapbarhet, og legg sammen poengene for å avgjøre vinneren. Mer informasjon om kriteriene finnes i konsepthåndboken.

Last ned poengskjemaet her

Poengskjema forside.png

Diplom

Når dere har gjennomført Kokkesprell i klassen, kan disse diplomene deles ut til alle elever som har deltatt på undervisnings-opplegget. Diplomene kommer i to varianter – ett for deltakelse og ett for å ha laget klassens bidrag til konkurransen.

Last ned diplomene her.

Stor plakat

Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av det hele, kan du skrive ut plakaten i A3-størrelse og bruke den til å pynte klasserommet eller skolen med for å markere at det er Kokkesprell.

Last ned plakaten her

Kokkesprell plakat forside.png