Skip to main content

Bli med på Kokkesprell!

Illustrasjon: Røst Kommunikasjon

Kokkesprell er en leken sjømatkonkurranse for skolebarn på mellom- og ungdomstrinnet, hvor elevene står for oppskriftene. Bli med på Kokkesprell i år, dere også!

Illustrasjon: Røst Kommunikasjon

Hva er Kokkesprell?

Kokkesprell er en konkurranse med sjømat i hovedrollen, der barn og unges smak blir tatt på alvor. I mat- og helsefaget komponerer elevene sine egne retter med sjømat. Rettene stemmes over på skolen, og klassens vinneroppskrift sendes inn til Fiskesprell. Åtte retter vil gå videre til en finale, hvor rettene tilberedes av profesjonelle kokker for et utvalgt dommerpanel. Juryen kårer til slutt to vinnere – én på mellomtrinnet og én på ungdomstrinnet. Alle deltakere mottar økonomisk støtte fra Fiskesprell ved innsending av oppskriften.

Hensikten med konkurransen er å gi barn og unge anledning til å smake og reflektere rundt hvilken sjømat de liker, og å kunne samarbeide om å komponere en sjømatrett alle synes smaker godt. Gjennom deltagelse i Kokkesprell vil elevene kunne nå de fleste kompetansemål i mat- og helsefaget.

Ressursbank

Det er lett å komme i gang! I ressursbanken finner du mange elevark og en lærerveiledning som gjør det enkelt å gjennomføre Kokkesprell.

Klikk her for å komme til ressursbanken.

Når foregår Kokkesprell?

Opplegget kan gjennomføres på to til fire uker. Dere kan starte Kokkesprell på skolen når dere vil, bare dere husker å sende inn favorittoppskriften innen 1. april kl. 23:45.

Innlevering av bidrag

Påmelding til Kokkesprell for skoleåret 2023/24 er nå stengt. Følg med for å se hvem som går videre i finalen!

 

Ofte stilte spørsmål om Kokkesprell