Skip to main content

Her er vinnerne av Kokkesprell 2022!

Foto: Studio Dreyer + Hensley

Slattum skole og Begby skole er kåret vinnerne av Kokkesprell for skoleåret 2021/22.

Foto: Studio Dreyer + Hensley

– Nivået på finalistene har vært skyhøye i år. Det er gøy å se at barn og unge er mer oppdatert på mattrender nå til dags enn mange voksne, og at mange har latt seg inspirere av populære retter fra sosiale medier. Årets vinnere har laget to smakfulle retter som garantert kan bli manges nye favoritter. Gratulerer så mye til Slattum skole og Begby skole, sier klinisk ernæringsfysiolog i Fiskesprell, John Cao.

Den 12. mai samlet Fiskesprell en jury bestående av kokker, mat- og helselærere og skoleelever på 6. og 9. trinn for å kåre vinnerne av Kokkesprell 2022. Matfaglig kvalitet, kreativitet, smak og gjennomførbarhet er aspekter som ble vektlagt.

– Alle de åtte finalerettene har vært kjempegode, og vi har fått smake på både trendy kosemat og flotte selskapsretter. Alle bidragene er laget av og for barn og unge, og derfor er det naturligvis viktig at skoleelever er representert i juryen, sier Cao.

Vinnerne av Kokkesprell 2022 er:

Vinnerklassene mottar kr 5.000,- til klassekassen og en sjømatfest i regi av Fiskesprell.

Du kan fortsatt bli med og kåre Folkets favoritt!

I tillegg til at juryen kårer vinnerne, kan alle være med og stemme på sin favorittfinalist i år. Oppskriften som får flest stemmer vinner "Folkets favoritt"-prisen. Alle elevene i den klassen som har levert oppskriften mottar en premiepakke fra Fiskesprell.

Avstemningen er nå stengt. Se hvem Folkets favoritt er her!

Øvrige finalister i årets Kokkesprell var følgende: 

Mellomtrinnet:

Ungdomstrinnet: