Alt på et brett
En superenkel middag hvor alt lages i ovnen.
20 min
Veldig enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g laks, torsk eller lyrfilet
3 poteter
1 søtpotet
3 gulrøtter
1 knollselleri
2 rødløk
4 hvitløkfedd
2 ss olivenolje
½ ts salt
pepper
rosmarin, timian eller annet krydder du liker
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Rens og vask alle grønnsakene og del de i små terninger (jo mindre terninger, desto kortere steketid).
- Finn frem et stekebrett, legg på bakepapir og fordel grønnsakene over brettet. Hell over litt olivenolje, dryss på salt, pepper og ønskede krydderurter. Sett i ovnen og stek i ca. 15 - 20 minutter, rett før de blir møre (avhenger av størrelsen på grønnsakene).
- Ta formen ut av ovnen, vend grønnsakene og skyv til side på brettet. Legg på fiskefiletene og pensle litt olje over. Krydre fisken med salt og pepper.
- Sett tilbake i ovnen og stek til fisken er ferdig ca. 10-15 minutter.
- Server fisk og grønnsaker rykende varme
Tips: I oppskriften er det brukt rotgrønnsaker, men den kan gjerne lages med mykere grønnsaker og andre fiskeslag. Det er viktig å ikke blande myke grønnsaker med rotgrønnsaker, på grunn av ulik steketid.