Brumunddal ungdomsskoles Crispy laks
Denne crunchy og smakfulle kombinasjonen av panert laks, friske grønnsaker og hoisinsaus var Brumunddal ungdomsskoles bidrag i oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2019, og gikk rett til topps blant både barn og voksne i juryen.
Ingredienser
400 g laksefilet eller den fisken du foretrekker
1 dl soyasaus
1 dl brunt sukker
1 dl mel
3 egg
300 g cornflakes eller pankomel
Tilbehør:
2 gulrøtter
1 agurk
2 stilker stangselleri
8 tacolefser, medium størrelse
1 glass hoisinsaus
Frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Kutt laksen i strimler.
Kok opp brunt sukker og soyasaus og avkjøl. Pensle laksen med blandingen. - Dypp laksen først i mel, deretter i sammenvispet egg og til sist i knust cornflakes. Stek den i pannen til den blir gyllen.
- Vask grønnsakene og skrell gulrøttene. Kutt gulrot, agurk og selleri i tynne strimler.
- Pakk inn lefsene i aluminiumfolie og varm dem i ovnen i 10 min.
- Ta en lefse, smør på litt hoisinsaus, legg på et par strimler grønnsaker og skiver med laks og rull sammen.
Allergener: Fisk, soya, gluten (hvete), sesam. *Hoisinsaus kan inneholde gluten, sesam, soya, sulfitt.
Visste du at...
du kan bruke akkurat den fisken du har tilgjengelig, selv om oppskriften foreslår én bestemt type? Både fersk og frossen fisk er like næringsrike, og det går helt fint å velge en rimeligere variant. Fet fisk som laks og ørret gir deg viktige omega-3-fettsyrer, mens mange magre fiskeslag er en super kilde til jod. Variasjon er ikke bare bra for kroppen, det gir også spennende smaker på tallerkenen!