Skip to main content

Fishsliders

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ruseløkka skole byr på to små fiskeburgere med stor personlighet. 6. klasse har laget sliders med torsk og laks, krydret med chili, urter og ingefær. Sammen med brød og coleslaw blir fishsliders fargerike smaksbomber på fat.

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

Fishsliders av torsk
250 g torsk
¼ ts salt
1 ss potetmel blandet med 1 dl matfløte eller melk i en liten skål
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss gressløk
½ ts pepper
Olje til steking

Fishsliders av laks
200 g laks
1 ts salt
¼ fersk chili, finhakket uten frø
1 ss revet ingefær
1 ts sitronsaft
1 ts revet ingefær
1 sjalottløk, finhakket

Coleslaw
500 g kål
2 stk gulrot
1 stk eple (kan sløyfes)
½ dl majones, lett 
½ dl lettrømme
1 ss sitronsaft
Kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Fishsliders av torsk

  1. Skjær fisken i store terninger. Kjør fisk og salt til en seig masse i en stavmikser i 10-15 sekunder.
  2. Tilsett finhakket hvitløk, gressløk, pepper og potetmel blandet med matfløte. Kjør videre til alt er blandet godt sammen.
  3. Varm opp olje blandet med smør i en stekepanne. Form farsen til små fiskesliders, ca. 8 cm i diameter, og stek dem i varm stekepanne. Press dem litt flate med en stekespade. Stek kakene i 3 minutter på hver side, gjerne med lokk på.
  4. De ferdigstekte fiskekakene legges til side etter hvert som de er ferdigstekte.

Fishsliders av laks

  1. Skjær fisken i store terninger. Bland laksen, salt, chili, revet ingefær, sitron og sjalottløk og kjør til en seig masse i en stavmikser i 10-15 sekunder. Tilsett potetmel og melk blanding og kjør videre til alt er blandet godt sammen.
  2. Varm opp olje blandet med smør i en stekepanne. Form farsen til sliders og stek dem i varm stekepanne. Press dem flate. Stek kakene i 3 minutter på hver side, gjerne med lokk på.
  3. De ferdigstekte fiskekakene legges til side etter hvert som de er ferdigstekte.

Coleslaw

  1. Finsnitt kål og riv gulrøtter og eple.
  2. Bland rømme, majones, sitronsaft og pepper til en dressing.
  3. Bland dressingen sammen med kål, gulrøtter og eple.


Server fiskesliders lune med sliderbuns, stekte potetbåter og coleslaw.