Skip to main content

Fiskecurry à la Visagan

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Fiskecurry à la Visagan er en spennende curry med røtter fra Sri Lanka. Retten er Årvoll skoles bidrag til Kokkesprell 2023.

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

400 g laks
1 rødløk
4 hvitløksbåter
½ ts fennikelkrydder
½ ts bukkehornkløver (kan sløyfes)
½ ts sennepsfrø
2-3 ss Sri Lankan curry powder eller lignende
1 ss tomatpuré
2 tomater
Ca. 2 dl vann
1 boks kokosmelk
1 grønn chili
1 ts salt
koriander

Løksalat:
1 stor rødløk
2 tomater
5 ss rømme
frisk koriander
salt og pepper

Serveres med kokt ris

Fremgangsmåte

  1. Skrell hvitløk og rødløk og kutt i mindre biter. Finhakk chili. Stek hvitløk, rødløk og chili i litt nøytral olje på middels varme. Når dette har stekt i et par minutter tilsettes sennepsfrø og fennikel. Stek i 30 sekunder før du tilsetter tomatpuré. La det surre i ett minutt.
  2. Tilsett vann, kokosmelk, karripulver og tomater. La det småkoke i 15 minutter.
  3. Del fisk i terninger, ca 3x3 cm store. Tilsett fisken i den varme sausen og la den trekke i ca. 10 minutter. Rør forsiktig slik at fisken ikke går i oppløsning.
  4. Kutt rødløk i tynne, halve ringer og tomat i terninger. Hakk koriander. Bland rødløk, tomat, koriander sammen med rømme. Smak til med salt og pepper.
  5. Kok ris etter anvisning.
  6. Server fiskecurryen sammen med nykokt ris og tomatsalat. Topp med masse frisk koriander.