Fiskecurry à la Visagan
Fiskecurry à la Visagan er en spennende curry med røtter fra Sri Lanka. Retten er Årvoll skoles bidrag til Kokkesprell 2023.
Ingredienser
Porsjoner
400 g laks
1 rødløk
4 hvitløksbåter
½ ts fennikelkrydder
½ ts bukkehornkløver (kan sløyfes)
½ ts sennepsfrø
2-3 ss Sri Lankan curry powder eller lignende
1 ss tomatpuré
2 tomater
Ca. 2 dl vann
1 boks kokosmelk
1 grønn chili
1 ts salt
koriander
Løksalat:
1 stor rødløk
2 tomater
5 ss rømme
frisk koriander
salt og pepper
Serveres med kokt ris
Fremgangsmåte
- Skrell hvitløk og rødløk og kutt i mindre biter. Finhakk chili. Stek hvitløk, rødløk og chili i litt nøytral olje på middels varme. Når dette har stekt i et par minutter tilsettes sennepsfrø og fennikel. Stek i 30 sekunder før du tilsetter tomatpuré. La det surre i ett minutt.
- Tilsett vann, kokosmelk, karripulver og tomater. La det småkoke i 15 minutter.
- Del fisk i terninger, ca 3x3 cm store. Tilsett fisken i den varme sausen og la den trekke i ca. 10 minutter. Rør forsiktig slik at fisken ikke går i oppløsning.
- Kutt rødløk i tynne, halve ringer og tomat i terninger. Hakk koriander. Bland rødløk, tomat, koriander sammen med rømme. Smak til med salt og pepper.
- Kok ris etter anvisning.
- Server fiskecurryen sammen med nykokt ris og tomatsalat. Topp med masse frisk koriander.