Skip to main content

Funky Fish

Foto: Studio Dreyer+Hensley

6. klasse fra Slettaelva skole ønsket å lage en sunn, asiatisk rett med torsk. Resultatet er en smaksbombe av en rett med en uforglemmelig saus. Denne må prøves!

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

2 poser fullkornsris
500 g torskefilet/loins
3 hvitløkfedd
50 gram smør til steking
4 gulrøtter
1 grønn paprika
1 rød chilli
1 boks hermetiske tomater
½ sitron
Salt og papper

Saus:
100 gram smør til saus
3 ss soyasaus
2-3 ss hoisin saus
Litt raspet ingefær, ca. 2 ss
2 ss vårløk, finsnittet
1 løk
1 ss olje

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann med litt salt, og ha i to pakker fullkornsris. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Skrell gulrot og vask paprika. Skjær dem i små terninger. Hakk chilien i små biter.
  3. Stek grønnsakene med olje i en stekepanne. Tilsett hakkede tomater.
  4. Lag sausen slik: Brun smøret nøttebrunt i en kjele, men pass på at det ikke blir brent. La smøret bli litt avkjølt før du blander inn soyasaus, ingefær, løk og hvitløk. Varm forsiktig opp sausen, men ikke la den koke. Tilsett vårløk helt til slutt.
  5. Stek torsken med smør, hvitløk, salt og pepper.

Server torsken på en seng av ris og stekte grønnsaker, topp torsken med sausen og litt finsnittet vårløk.