Skip to main content

Hung's hjemmelaga

Foto: Studio Dreyer+Hensley

På Årvoll skole har 9. trinn laget en rett inspirert av asiatiske smaker, med stekt laks, grønnsaker og ris. Den søtsyrlige sausen med hvitløk, appelsin og ingefær løfter retten og gir balanse mellom det friske og det fyldige.

20 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

4 porsjoner jasminris
4 laksefileter
1 brokkoli (bruk også stilken)
2 pak choi
2 ss smør til steking
Sesamfrø (til pynt)

Saus
2 hvitløkfedd
2 ss olje
3 dl vann
3 dl soyasaus
1 appelsin
2 ss honning
2 ss brunt sukker
2 ts revet ingefær
4 ss maisenna
4 ss vann til maisennaen

Fremgangsmåte 

  1. Skyll risen to ganger før man koker opp risen. Husk at man ikke løfter av lokket når det koker fordi det kan slippe ut dampen, som er viktig. Følg anvisningen på pakken.
  2. Bland maisenna og vann til en jevn blanding.
  3. Finhakk hvitløken og varm den i en kjele med litt olje til den blir gylden og myk, men ikke tar farge.
  4. Tilsett vann, soyasaus, saften fra en appelsin, honning, sukker og revet ingefær. Gi alt et oppkok og tilsett maisennajevningen. Sausen skal bli passe tykk og blank. Smak til med mer soyasaus om nødvendig.
  5. Del brokkolien i mindre biter og pak choi deles i to. Kok opp vann i en kjele og legg grønnsakene i, men ikke la det ligge inne i for lenge fordi vi vil ikke ha det overkokt. Kok i ca 5 min.
  6. Smelt smøret i en stekepanne og stek laksen på middels høy varme (4 minutter på hver side eller til du ser at den er godt stekt under). 

Server ris (bruk gjerne en kopp til å forme små riskuler), grønnsaker og laks. Hell sausen over fisken og grønnsakene.