Skip to main content

Krabbesandwich

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Med krabbe i hovedrollen, har 9. klasse ved Høvåg skole laget en unik sandwich med friskt fyll og masse smak.

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

400 g krabbekjøtt
1 sitron
150 g majones
1 hvitløksfedd
½ ts flaksalt
Et godt brød, gjerne hjemmelaget
2 avokado
Agurk
Salat
1 rødløk
Margarin/olje til å steke brød
Litt salt og pepper
Litt dill (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Kok først ferske krabber dersom du har tilgang på det. Kok krabbene i 55 g salt per liter vann. Rens dem så for hånd og legg krabbekjøttet i en bolle. Har du ikke tilgang på ferske krabber, kan du kjøpe fylte ferske krabbeskjell hos fiskehandleren eller hermetisk krabbekjøtt på boks.
  2. Lag aioli med majones, presset hvitløk, flaksalt og sitronsaft. Ha i hakket rødløk og krabbekjøtt, og bland det opp til en krabberøre. Sett det kaldt.
  3. Kutt opp agurk i lange strimler. Del avokado i skiver og vask litt salat.
  4. Skjær brødet opp i skiver. Varm margarin i en stekepanne og tilsett finhakket hvitløksfedd. La det bli godt og varmt i pannen før du legger brødet i pannen og stek til det får en fin brunlig og crispy stekeskorpe.
  5. Legg på ønskelig mengde krabberøre, salat, agurk og avokado.
  6. Legg til sist det andre brødet oppå som en sandwich, og kutter den på skrått. Kan sløyfes om du ønsker en åpen sandwich.

Serveres med noen sitronbåter ved siden av, og toppes gjerne med litt dill.