Laks à la Bangkok
Foto: Studio Dreyer+Hensley
10. klasse ved Rana ungdomsskole tok turen til Thailand gjennom matfatet. Resultatet ble en fargerik nudelrett med kremet currysaus, laks og friske urter. En enkel og smakfull rett som passer for alle som vil prøve noe nytt med sjømat!
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
400 g laks, i biter
250 g eggnudler
1 rød paprika
1 gulrot
1,5 ss currypaste
3 dl kokosmelk
½ løk
1 ss soyasaus
½ ts sukker
1 ss olje til steking
½ sitron
2 vårløk
frisk koriander
Fremgangsmåte
- Varm olje i en panne. Tilsett currypasten og stek i 30-60 sekunder. Hell i kokosmelk, soyasaus og sukker. Tilsett finhakket løk, og paprika og gulrot i små terninger. La småkoke i 3-4 min.
- Del laksen i mindre biter, ca 3x3 cm. Ha laksebitene rett i sausen og la dem trekke på lav varme i 4-5 min til de er saftige.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken og sil av vannet når de er ferdige.
- Fordel nudlene i fire skåler, og topp med laks og saus. Dryss over finsnittet vårløk, revet sitronskall og frisk koriander.