Skip to main content

Laks med currypaste og kokosmelk

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Laks kler mange ulike krydder og tilbehør. Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken, en smaksbombe av de store.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g laksefilet eller den fisken du foretrekker
2 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 stk rød chili
2 stk vårløk
1 stk lime
2 ss olje
2 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ts soyasaus
½ terning fiskebuljong
1 ts sukker

Tilbehør
ris
salat
koriander

Framgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig og del fisken i store terninger.
  3. Rens og finhakk sjalottløk. Fjern frø fra chili og finhakk.
  4. Rens og skjær vårløk i tynne skiver. Del gulrøtter i terninger.
  5. Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider i 1-2 minutter. Legg de ferdigstekte lakseterningene på et fat. (Dette punktet kan sløyfes. Du kan også tilsette laksen rå i den varme sausen helt til slutt. La fisken trekke i ca 5 minutter).
  6. Surr sjalottløk i stekepannen. Ha i gulrøttene, og la de surre med i ett minutt. Tilsett red curry paste og kokosmelk. Rør ofte.
  7. Ha i chili, soyasaus, fiskebuljong og sukker. Riv skall av lime, og tilsett sammen med limesaft.
  8. Tilsett lakseterninger, vårløk og limeskall. La det hele småkoke i 2-3 minutter.
  9. Smak til med mer krydder og limesaft om ønskelig.

Topp med koriander hvis du ønsker det, og server med ris og salat.

Allergener: Fisk, gluten (hvete). *Thai curry paste kan inneholde soya, sennep, gluten og kan ha spor av nøtter, peanøtter og sesam. *Buljong kan inneholde fisk, gluten (bygg), og kan ha spor av egg, soyabønner, melk, selleri. 

Tips: I denne retten kan du bruke det du har av grønnsaker. Tilsett gjerne paprika, sukkererter, brokkoli, blomkål eller det du har i kjøleskapet.

Grafisk ikon av fisk

Visste du at...

du kan bruke akkurat den fisken du har tilgjengelig, selv om oppskriften foreslår én bestemt type? Både fersk og frossen fisk er like næringsrike, og det går helt fint å velge en rimeligere variant. Fet fisk som laks og ørret gir deg viktige omega-3-fettsyrer, mens mange magre fiskeslag er en super kilde til jod. Variasjon er ikke bare bra for kroppen, det gir også spennende smaker på tallerkenen!