Laks med currypaste og kokosmelk
Laks kler mange ulike krydder og tilbehør. Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken, en smaksbombe av de store.
Ingredienser
600 g laksefilet
2 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 stk rød chili
2 stk vårløk
1 stk lime
2 ss olje
2 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ts soyasaus
½ terning fiskebuljong
1 ts sukker
Tilbehør
ris
salat
koriander
Framgangsmåte
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig og del fisken i store terninger.
- Rens og finhakk sjalottløk. Fjern frø fra chili og finhakk.
- Rens og skjær vårløk i tynne skiver. Del gulrøtter i terninger.
- Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider i 1-2 minutter. Legg de ferdigstekte lakseterningene på et fat. (Dette punktet kan sløyfes. Du kan også tilsette laksen rå i den varme sausen helt til slutt. La fisken trekke i ca 5 minutter).
- Surr sjalottløk i stekepannen. Ha i gulrøttene, og la de surre med i ett minutt. Tilsett red curry paste og kokosmelk. Rør ofte.
- Ha i chili, soyasaus, fiskebuljong og sukker. Riv skall av lime, og tilsett sammen med limesaft.
- Tilsett lakseterninger, vårløk og limeskall. La det hele småkoke i 2-3 minutter.
- Smak til med mer krydder og limesaft om ønskelig.
Topp med koriander hvis du ønsker det, og server med ris og salat.
Allergener: Fisk, gluten (hvete). *Thai curry paste kan inneholde soya, sennep, gluten og kan ha spor av nøtter, peanøtter og sesam. *Buljong kan inneholde fisk, gluten (bygg), og kan ha spor av egg, soyabønner, melk, selleri.
Tips: I denne retten kan du bruke det du har av grønnsaker. Tilsett gjerne paprika, sukkererter, brokkoli, blomkål eller det du har i kjøleskapet.