Lakseburger i pitabrød med salat
Foto: Studio Dreyer-Hensley
En hjemmelaget fiskeburger er alltid en slager. Fiskeburger av laks i pitabrød med salat og hjemmelaget Thousand Island-dressing er noe ingen kan si nei til.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 kvist persille, frisk
1 ts salt
1 stk egg
0,5 dl melk
1 ss potetmel
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende
Thousand Island dressing
½ stk rødløk
1 stk tomat
2 skiver sylteagurk
4 stilker gressløk
4 ss lettmajones
4 ss lettrømme
¼ ts salt
¼ ts pepper
Tilbehør
4 stk grove pitabrød
2 stk tomat
1 stk rødløk
½ stk salathode
sylteagurk
Framgangsmåte
- Skjær laksefileten i terninger.
 - Rens, vask og grovhakk persille.
 - Ha lakseterningene i en foodprosessor.
 - Tilsett salt og kjør sammen i noen sekunder.
 - Tilsett egg og kjør sammen i noen sekunder.
 - Ha i melk, potetmel, pepper og persille, og kjør sammen til en jevn farse.
 - Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
 - Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2–3 minutter på hver side.
 - Thousand Island dressing
 - Vask og rens rødløk og tomat.
 - Finhakk rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.
 - Bland sammen majones og lettrømme, og smak til med salt og pepper.
 - Bland inn finhakket rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.
 
Tilbehør
- Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
 - Vask og rens tomat og rødløk, og skjær dem i skiver.
 - Vask og rens salaten.
 
Legg en lakseburger i et pitabrød sammen med tomat, rødløk, salatblader og sylteagurk, og ha litt dressing over.
Allergener: Fisk, egg, melk, gluten (hvete).