Skip to main content

Lun pastasalat med laks

Studio Dreyer+Hensley

En lettvint pastasalat med laks og pesto som også er fin å ha med seg på tur. 

20-40 min
Enkel
Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

For 10 barneporsjoner:

600 g laksefilet
1 spiss paprika
1 pk. sukkererter, kokt*
3 vårløk
1 liten boks mais
250 g pastaskruer, gjerne fullkorn
3 ss tomatpesto
1,5 dl kesam/gresk yoghurt (lett creme fraiche)
Salt og pepper
Olje til steking

 

Fremgangsmåte

  1. Del laksen i små terninger, dryss på litt salt og pepper.
  2. Stek laksen på en steketakke, bålwok, eller i flere omganger i stekepannen til stormkjøkkenet. Vend fisken forsiktig, slik at den ikke går i stykker.
  3. Del paprika og sukkererter i små terninger. Skjær vårløken i tynne ringer.
  4. Bland paprika, sukkererter, vårløk, mais, kokt pasta og laks.
  5. Bland pesto og kesam, ha det i bollen med laks, pasta og grønnsaker.
  6. Bland forsiktig, slik at både pasta og fisk holder seg hel og delikat.

 

Anbefalte forberedelser:

• Koke pasta
• Rense og dele opp paprika, sukkererter i små terninger
• Skjære vårløk i ringer

Utstyr: Skjærebrett, kniv, steketakke, bålwok
Varmekilde: Grill, bål eller stormkjøkken

Allergener: Fisk, melk, gluten (hvete) *Tomatpesto kan innholde egg, nøtter og melk

*Sukkererter som er importert fra land utenfor EU skal forvelles før bruk.