Lysheim skoles reketaco
Foto: Marius Fiskum
Taco er en favoritt hos mange, og her er en spennende variant med panerte reker. Dette er Lysheim skoles bidrag til Kokkesprell 2016.
20 min
Enkel
Foto: Marius Fiskum
Ingredienser
Porsjoner
1 kg reker, med skall
100 g hvetemel
2 stk egg
3 ss melk
0,5 dl griljermel
150 g sesamfrø
olje
Tilbehør
2 dl jasminris
½ stk agurk
¼ stk isbergsalat
100 g ost
8 stk tortillawrap
1 boks mais
1,5 dl lettrømme
2 ss sweet chilisaus
Framgangsmåte
- Rens rekene.
- Ha hvetemel i en skål, pisk sammen egg og melk i en annen skål og ha griljermel og sesamfrø i en tredje skål.
- Dypp rekene i hvetemelet, så i eggeblandingen og til slutt i griljermelet. Legg de ferdigpanerte rekene på en tallerken.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skyll agurk og skjær i små terninger.
- Vask og skjær salaten i tynne strimler.
- Riv osten og varm tortillawraps etter anvisning på pakken.
- Varm opp olje i en stekepanne, og stek rekene i ca. 1 minutt. De skal bli brune, men må ikke steke for lenge. Legg de ferdigstekte rekene på en tallerken med tørkepapir for å få vekk overflødig olje.
Ha alle ingrediensene i forskjellige skåler og server som taco.