Mac 'n' Fish 'n' Cheese
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Hos 6. klasse på Fjellhamar skole har den amerikanske klassikeren mac 'n' cheese fått et maritimt ansiktsløft. Her møtes myk pasta, kremet ostesaus og laks, toppet med sprø krønsj og servert med frisk råkost.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
250 g laksefilet
150 g makaroni
50g margarin
4 dl melk
3 ss hvetemel
150 g revet ost
1 ts salt
¼ ts pepper
50 g griljermel eller panko
Råkostsalat
1 gulrot
50 g rødkål
100 g hodekål
1 vårløk
1 ss sitronsaft
½ ss sukker
Fremgangsmåte
- Kok makaroni etter anvisning på pakken.
- Del laks i terninger, ca 3 x 3 cm.
- Smelt margarin i en kjele over svak varme og rør inn melet. Tilsett litt og litt melk under omrøring, slik at den ikke klumper seg. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen fra varmen og tilsett raspet ost, salt og pepper. Tilsett makaroni og laks i ostesausen og ha det hele i en smurt ildfastform. Strø over med griljermel.
- Sett formen midt i ovnen på 180 grader, og stek i ca 20 minutter, til sausen bobler og overflaten er gyllenbrun.
- Riv gulrot og rødkål grovt og snitt kålen fint med en skarp kniv eller ostehøvel, finsnitt vårløk.
- Bland alt i en skål. Rør ut sukker i sitronsaft og bland dette inn i råkosten.