Skip to main content

Nachos med torsk og avokadodressing

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på nachos med torsk og avokadodressing er utrolig smakfull og kan fort bli en ny favoritt hos barna. Prøv den neste gang dere lager nachos!

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

500 g torskefilet eller den fisken du foretrekker
2 ss tacokrydder
3 ss olje
1 stk paprika, gul
2 stk tomat
2 stk vårløk
150 g nachochips
1 dl revet ost

Avokadodressing
1 stk avokado
1 fedd hvitløk
1 dl lettrømme
1 ss limesaft
sukker
salt


Tilbehør
½ stk isbergsalat
½ stk agurk
1 liten boks mais
½ glass tacosaus

Her kan du se en film av fremgangsmåten:

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig. Del fisken i små terninger.
  3. Bland tacokrydderet med olje og ha over fisken.
  4. Vask og rens paprika, tomat og vårløk. Del paprika og tomat i små terninger og vårløk i skiver.
  5. Ha nachochips i en stor ildfast form. Fordel tomat, paprika og vårløk over. Legg på torsketerningene og dryss over ost.
  6. Stekes i 15 minutter.

Avokadodressing

  1. Del avokado i to, ta ut kjøttet og mos det med en gaffel.
  2. Finhakk hvitløk.
  3. Bland avokado, hvitløk, rømme og limesaft. Smak til med litt sukker og salt.

Tilbehør

  1. Vask og rens isbergsalat og agurk. Del salat i strimler og agurk i terninger.
  2. Lag en salat av isbergsalat, agurk og mais.

Server nachos med salat, avokadodressing og tacosaus.

Allergener: Fisk, melk

Tips: Lag gjerne tacokrydderet selv. Her er en god grunnoppskrift: 2 ts malt spisskummen, 2 ts paprikapulver, ⅓ ts kajennepepper, 1 ts oregano, ½ ts salt. Krydderet kan blandes med 2 ss olje og saften fra av halv lime og pensles på fisken. Smak dere frem og finn familiens favorittblanding.

Grafisk ikon av fisk

Visste du at...

du kan bruke akkurat den fisken du har tilgjengelig, selv om oppskriften foreslår én bestemt type? Både fersk og frossen fisk er like næringsrike, og det går helt fint å velge en rimeligere variant. Fet fisk som laks og ørret gir deg viktige omega-3-fettsyrer, mens mange magre fiskeslag er en super kilde til jod. Variasjon er ikke bare bra for kroppen, det gir også spennende smaker på tallerkenen!