Skip to main content

Ørret ramen

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ramen er en japansk nuddelsuppe, ofte servert med masse herlig topping. Prøv denne fargerike varianten med ørret, laget av 9. klasse på Seiersten ungdomsskole.

40-60 min
Medium

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

1 pakke eggnudler, gjerne fullkorn
400 g ørret
salt og pepper

Soyamarinerte egg:
2 egg
1 dl vann
½ dl soyasaus
½  rød chili
½ hvitløkfedd
½ ss brunt sukker

Kraften:
2 ss olivenolje og/eller rapsolje
½ løk
½  hvitløkfedd
1 ss ingefær, revet
1 rød chili
5 dl kyllingkraft (evt. kyllingbuljong løst i vann)
2 ss soyasaus
2 ss sitron
1 ts brunt sukker
salt
pepper

Grønnsaker/frukt:
¼ mango
1 gulrot
¼  agurk
Persille eller koriander

Fremgangsmåte

Soyamarinerte egg:

  1. Begynn å koke eggene i ca. 7 minutter. Etter det legger du eggene umiddelbart i kaldt vann i ca. 15 minutter.
  2. Mens eggene koker rører du sammen lunket vann og sukker, helt til sukkeret er oppløst. Tilsett deretter soyasaus, chili og hvitløk.
  3. Fjern skallet på eggene og legg dem forsiktig i en liten plastpose. Hell marinaden over eggene. Press ut luften og sett på en klype slik at det blir lufttett. Oppbevar eggene i kjøleskapet frem til servering. Pass på å snu eggene mens de ligger i kjøleskapet, slik at marinaden fordeler seg over begge eggene.

Kraften:

  1. Finn frem en kjele og ha oppi olje. Stek løk på middels varme et par minutter og tilsett deretter raspet fersk ingefær, presset hvitløk og finhakket chili, og la det surre i ca. ett minutt.
  2. Tilsett kyllingkraft (buljong) og la alt stå og småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Smak til med soyasaus, brunt sukker, sitronsaft, salt og pepper. Pass på å hold kraften varm helt til den skal serveres.

Nudler, topping og fisk:

  1. Kok nudler etter anvisningen på pakken.
  2. Skyll alle grønsakene og frukten og del de opp i strimler.
  3. Fjern skinnet på ørreten og del fisken opp i terniger, ca. 3 x 3 cm.
  4. Varm olje i en stekepanne og stek fisken i 3 min på hver side. Krydre med salt og pepper. Ta fisken ut av pannen og hold den varm til servering.

Fordel fisk, grønnsaker/frukt og nudler i fire vide suppeboller og hell den rykende varme kyllingkraften over. Del eggene i to og legg dem i suppeskålene. Pynt med fersk persille eller koriander.