Skip to main content

Shaka-bro-shuka

Foto: Studio Dreyer+Hensley

9. klasse ved Blomdalen ungdomsskole har valgt å fremheve palestinsk matkultur gjennom en rett med røtter i Nord-Afrika og Midtøsten. I denne varianten av shakshuka kombinerer de posjerte egg og krydret tomatsaus med saftig brosme, smakfulle grønnsaker og godt brød.

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
400 g brosme eller den fisken du foretrekker
4 hvitløkfedd
1 løk
1 rød chili
1 rød paprika
1 dl fiskekraft/fiskebuljong
salt, pepper, spisskummen
4 egg
persille

Fremgangsmåte 

  1. Skrell løk og hvitløk, og skyll paprika og chili. Fjern frøene og finhakk hvitløk, løk, chili og paprika.
  2. Varm olje i en panne. Fres grønnsakene til de er blanke. Tilsett tomater og spisskummen. La det småkoke i ca. 20 minutter, til det blir en saus.
  3. Ha i 1 dl fiskekraft/buljong. Smak til med salt pepper og eventuelt fiskekrydder.
  4. Kutt fisken i biter på ca. 3x3 cm, strø over litt salt og stek i en varm panne med olje.
  5. Tilsett fisken i sausen i et par minutter, før eggene klekkes oppi.
  6. Ha på lokk og la stå til det danner seg en hvit hinne på eggene, ca seks minutter. 

Dryss over finhakket persille og server med godt brød.