Shaka-bro-shuka
Foto: Studio Dreyer+Hensley
9. klasse ved Blomdalen ungdomsskole har valgt å fremheve palestinsk matkultur gjennom en rett med røtter i Nord-Afrika og Midtøsten. I denne varianten av shakshuka kombinerer de posjerte egg og krydret tomatsaus med saftig brosme, smakfulle grønnsaker og godt brød.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
400 g brosme eller den fisken du foretrekker
4 hvitløkfedd
1 løk
1 rød chili
1 rød paprika
1 dl fiskekraft/fiskebuljong
salt, pepper, spisskummen
4 egg
persille
Fremgangsmåte
- Skrell løk og hvitløk, og skyll paprika og chili. Fjern frøene og finhakk hvitløk, løk, chili og paprika.
- Varm olje i en panne. Fres grønnsakene til de er blanke. Tilsett tomater og spisskummen. La det småkoke i ca. 20 minutter, til det blir en saus.
- Ha i 1 dl fiskekraft/buljong. Smak til med salt pepper og eventuelt fiskekrydder.
- Kutt fisken i biter på ca. 3x3 cm, strø over litt salt og stek i en varm panne med olje.
- Tilsett fisken i sausen i et par minutter, før eggene klekkes oppi.
- Ha på lokk og la stå til det danner seg en hvit hinne på eggene, ca seks minutter.
Dryss over finhakket persille og server med godt brød.